ניתן לערב את הילדים בשלבי ההכנה לא כולל שלב הטיגון. ספרו לילדים על מקור המתכון. דונו איתם מה אפשר לעשות עם לחם "אבוד" ומה דעתם על הרעיון של הצרפתים "למחזר" את הלחם לטוסט.
ניתן להעלות בעיות מתמטיות הנוגעות לכמויות המצרכים. (הכפלה/ חלוקה של המתכון לפי מספר הסועדים בחלוקת המתכון עיסוק בשברים), מדידת עובי פרוסת הלחם. אומדן – כמה ביצים דרושות כדי לקבל כוס מלאה של ביצים טרופות.
מהלך הפעילות לילדים
'טוסט צרפתי' הוא מאכל בוקר אהוב בצפון אמריקה ואירופה. בצרפתית הוא נקרא pain perdu –
'לחם אבוד'. במתכון מנצלים לחם ישן, טובלים אותו בחלב וביצים, מטגנים ומגישים בתיבול מתוק או מלוח.
"לחם אבוד" בסיסי
החומרים (ל-4 מנות):
8 פרוסות לחם עבות
1 כוס חלב
3-4 ביצים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מכינים שתי קערות שטוחות. באחת יוצקים את החלב ובשנייה טורפים היטב את הביצים בתוספת 2-3 כפות מים.
מחממים את השמן במחבת (אך לא יותר מדי). טובלים כל פרוסה בחלב עד שהיא ספוגה היטב (אבל לא יותר מדי, כדי שלא תתפרק). טובלים בביצים הטרופות כך שיכוסו היטב מכל הצדדים.
מטגנים עד שמזהיב היטב מכל הצדדים. מגישים חם.
*הערה: בשיטת "השלב האחד" טורפים את הביצים עם החלב וטובלים כל פרוסה בתערובת עד שהיא