היכרות עם המטבח המצרי

ההיסטוריה של המטבח המצרי מתחילה במצרים העתיקה. בחפירות ארכאולוגיות נמצא כי שכר הפועלים של הפירמידה הגדולה של גיזה שולם בלחם, בירה ובצלים. במצרים העתיקה, השתמשו רבות בשום ובבצל בבישול היומיומי. גם כיום משתמשים בשום כתוש טרי, בצלים מטוגנים ועשבי תיבול נוספים  להכנת מאכלי ירקות ובשר. כיוון שהבשר היה ועדיין הינו מצרך יקר, התפתחו במטבח המצרי מאכלי ירקות רבים כתחליף וברוב חלקי המדינה המטבח מתבסס על מזון שגדל על הקרקע.

עם זאת באלכסנדריה ובערי החוף יש שימוש נרחב בדגים. 

ניתן לזהות במפה יחד עם הילדים את עמק הנילוס והדלתא שלו. כן ניתן לזהות את הערים המרכזיות במצריים ולחשוב יחד באילו מהערים המטבח מבוסס בעיקר על מזון הגדל על הקרקע ובאילו ערים המטבח מבוסס על שימוש נרחב בדגים. 

אתר חיצים - הכרות עם המטבח המצרי2

קטניות היוו גם הן מקור ראשי לחלבון עבור האוכלוסייה הרחבה במצריים, וכך נשאר עד ימינו.

רוב המצרים רואים בפול מדמס (מחית פולי פול) כמזון הלאומי שלהם. הטעמיה (כך נקרא הפלאפל במצרים) גם הם עשויים מפול, בעוד שבשאר העולם הערבי מכינים אותם מגרגרי חומוס.

 

הצעות לפעילות

  • ניתן להראות לילדים מהן קטניות.
  • ניתן להנביט קטניות – להשרות במים ללילה ואחר כך להניח במסננת ולהרטיב כל כמה שעות עד להופעת הנבט.
  • ניתן לאתגר את עצמכם עם הילדים ולהכין פלאפל ביתי.

פלאפל מצרי

פול מצרי

מאת: ד"ר גלית בוצר