בפעילות זו הילדים יכירו מגוון פירות הגדלים באפריקה ויש להם תפקיד חשוב במטבח המקומי ובתזונה של אנשי אפריקה. פירות אילו מקורם במקומות שונים בעולם והם יובאו לאפריקה במהלך ההיסטוריה ותפסו את מקומם בחקלאות המקומית.
מהלך פעילות הילדים
בשלב הראשון הילדים יכינו סלט פירות, מפירות שהם פחות מכירים. מומלץ לשלב בסלט פירות מוכרים )בננה, תפוז, תות, מלון(, בצד פרות מוכרים פחות )אננס, פפאיה( וכן להתאים את מגוון הפירות לעונת השנה. מומלץ לשתף את הילדים בחיתוך הפירות ולהשתמש בסכינים מפלסטיק. ניתן להוסיף מיץ תפוזים לפי הטעם
שייק פירות
כעת יכינו הילדים שייק פירות. שאלו את ילדכם איזה פרי הם אוהבים. אנו ממליצים לנסות שייק מנגו אך ניתן להחליף את המנגו בפרי אחר מתוך הרשימה: בננה, ענבים, מלון, פפאיה, אפרסק, שזיף, אננס או לשלב מספר פירות.
חיתכו את הפירות והכניסו יחדיו למערבל המזון. הוסיפו לפי טעמכם חלב או מים או מיץ תפוזים כבסיס. ניתן להוסיף קוביות קרח.
כהרחבה ניתן לשחק עם הכמויות במתכון )להקטין/ להגדיל כמויות הנוזלים וקוביות הקרח) ולבחון את התוצאה המתקבלת (שייק סמיך/דליל יותר).
אילו פירות אתם מכירים?
הפירות הבאים גדלים באפריקה. אמנם מוצאם במקור איננו באפריקה. הם יובאו לאפריקה מארצות אחרות, אך האקלים הטרופי במערב אפריקה מתאים לגידולם.
גויאבה: צמחי הגויאבה גדלים בארצות טרופיות וסובטרופיות. פרי הגויאבה מתוק וקליפתו דקה. לפרי ריח אופייני חזק.
אננס: פרי שמקורו בארצות דרום אמריקה. הוא בוית בכל רחבי העולם. כיום חוף השנהב, במערב אפריקה היא אחת היצואניות הגדולות של אננס.
פפאיה: פרי שמקורו במרכז אמריקה. גדל בכל הארצות הטרופיות. הפרי בשל לאכילה ומתוק כאשר צבעו כתום.
בננה: אנו מכירים את הבננה הצהובה המתוקה. אולם באפריקה גדל זן של בננה הנקרא פלנטיין שהוא אינו מתוק ומהווה מקור עיקרי לפחמימות. בתמונה רואים יבול בננות ירוקות באוגנדה
אבוקדו: הוא עץ פרי סובטרופי. גובהו של עץ אבוקדו יכול להגיע עד 51 מטר. מקורו של האבוקדו במקסיקו ובמרכז אמריקה, משם הפיצו אותו הספרדים לדרום אמריקה ולאפריקה
קוקוס: צומח במקומות חמים ולחים. סבורים שמקורו בדרום אמריקה ומשם התפשט לרחבי העולם. הקוקוס כולל פרי שניתן לאכול טרי או מטוגן, מי קוקוס מזינים הכוללים סוכר סיבים תזונתיים וויטמינים.
סלט פירות אפריקאי
מגוון רחב של פירות טרופיים תורבתו באפריקה. חלק מהם מקורם באפריקה, אך רבים מהם יובאו כמו למשל מנגו ובננה ננה שיובאו ממזרח אסיה.
לרוב ארוחה אפריקאית אינה כוללת קינוח ונהוג באפריקה לאכול פירות כחטיף.
במערב אפריקה, הדבר הקרוב ביותר לקינוח הוא סלט פירות שנקרא "after chop" הכולל מגוון פירות. במזרח
אפריקה הסוואהילים מכינים Saladi ya matunda לקינוח. מעניין לציין כי אחד המרכיבים שלהסלט האפריקאי הוא אבוקדו.