בפעילויות זו נציג מנות אופייניות לאזורים שונים באפריקה. המנה תוצג בעזרת תמונה ותיאור מילולי קצר. אין הכוונה להכנת המתכון, שכן מדובר לרוב במנות מורכבות שמרכיביהן לעיתים אינם שכיחים בארץ והן לא תמיד מתאימות לטעמם של ילדים צעירים. עם זאת הצבעים והמגוון של המנות ואפילו השמות, מעוררים סקרנות ומלמדים על הווי החיים של אנשי אפריקה. מומלץ לסקור ביחד עם הילדים את הכרטיסיות, לקשר בין התמונה והתיאור המילולי לציין מרכיבים מרכזיים במתכון ולזהות את האזור הגיאוגרפי בעזרת מפת אפריקה.
מהלך הפעילות לילדים
לפניכם תמונות המציגות ארוחה מהמטבח האפריקני.
התבוננו בתמונות.
אילו מרכיבי מזון אתם מזהים? קראו את המידע שמצורף בהמשך הדף, בעזרת ההורים. מה דעתכם על המאכל? האם הוא נראה לכם טעים? מה אתם חושבים על אופן האכילה שלו? במה הוא דומה למאכלים שאתם רגילים לאכול בבית? במה הוא שונה?
מידע על המאכלים שמוצגים בתמונות
מנה זו אופיינית למרכז אפריקה. המנה כוללת פופו Fufu, שהוא מאכל דמוי בצק שמכינים מירקות שורש כמו קסוה, או בטטה. מרתיחים את הירק עם מים עד שנוצרת מעין דייסה סמיכה מאוד שמגלגלים לכדור. אוכלים את הפופו בעזרת הידיים. לוקחים כדור קטן מהפופו, טובלים אותו ברוטב ואוכלים.
בקמרון הפופו נקרא קוסקוס דה קמרון- אין הכוונה לקוסקוס הצפון אפריקאי המוכר לנו.
מרק הבוטנים גם הוא אופייני לאזור מרכז אמריקה.
מאכלים רבים מכילים בוטנים.
פוטג'יקוס potjiekos הוא מאכל אופייני לדרום אפריקה. זהו תבשיל בשר עם ירקות. שיטת הבישול נפוצה באפריקה היא בישול איטי בסיר ברזל כבד.
מנה זו אופיינית למטבח האתיופי בצפון מזרח אפריקה. המנה כוללת לחם אתיופי שנקרא אינג'ירה. לחם זה מיוצר מדגן שנקרא טף או מחיטה ונראה כמו פיתה דקה. מעליו יש מגוון של תבשילי ירקות חריפים הקרויים וואט watt.
את הפיתה קורעים לחתיכות אותן טובלים בתבשיל ה- watt ואוכלים.
קוסקוס הוא מאכל עשוי מסולת המוגש עם רוטב בשר וירקות. זהו מאכל אופייני לצפון אפריקה:
מרוקו, תוניס, אלג'ירה ולוב. .
וקצת מידע על בוטנים
מקורו של הבוטן בדרום אמריקה. משם הוא נפוץ צפונה עד למרכז אמריקה, שם גילו אותו הספרדים.
הבוטן הוא מאכל נפוץ באפריקה ומשם הגיע דרך העבדים לארצות הברית והפך שם למאכל אהוד.