ירקות הינם מרכיב מרכזי במטבח הסיני. מנות בשריות רבות מכילות %07-07 ירקות.
חקירת המטבח הסיני היא הזדמנות טובה לחשוף את הילדים לאכילת ירקות מבושלים )אם אינם אוכלים( או להרחיב את מגוון הירקות. ניתן להתחיל עם ירקות מוכרים יותר )גזר, פלפל( ובהמשך להוסיף ירקות נוספים: קישואים, נבטים פטריותוכד'. כדאי לשתף את הילדים בבחירת הירקות וחיתוכם וכן לעודד אותם לתכנן תבשיל עם מגוון צבעים.
הקפצה או טיגון- ערבוב היא שיטת בישול נפוצה במטבח הסיני על כל סוגיו. הטיגון מתבצע במהירות כדי לחסוך באנרגיה ולכן משתמשים הסינים בווק שאוגר חום בצורה מושלמת וחותכים את המזון לרצועות דקות או קוביות קטנות כדי שלא יצריך זמן טיגון ארוך.
הווק הוא הווק הוא מחבת בעלת תחתית קעורה הנמצאת כמעט בכל בית בסין .
במטבח מתחממת במהירות בהשקעה נמוכה יחסית של אנרגיה, אך מאבדת במהירות את חומה עם הסרת הווק מעל מקור האנרגיה, תכונה המאפשרת הפסקה מהירה של תהליך הבישול. הדבר נובע מהצורה הקעורה של המחבת המאפשר למזון להיות קרוב למקור החום (האש) וכן לחומר ממנו עשויה המחבת- מתכת המוליכה חום היטב ולכן מאפשרת התחממות וגם התקררות מהירה.
מהלך הפעילות לילדים
מתכון לאטריות אורז מוקפץ עם ירקות
חומרים:
3 כפות רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק
בצל אחד
גזרים חתוכים לרצועות דקות
קישוא חתוך לרצועות דקות
פלפל אדום חתוך לקוביות
שום כתוש
דוגמה למוקפץ עם בשר.
אופן ההכנה
חותכים את הירקות לרצועות דקות.
מחממים את הווק ומוסיפים שמן.
מוסיפים בצל ושום ואחרי דקה את שאר הירקות. מקפיצים שתי דקות ןמוסיפים אורז, סויה, רוטב צ'ילי. מערבבים כל הזמן תוך כדי הקפצה.
גיוונים – מוסיפים חצי כוס גרגרי תירס. ממירים חלק מהירקות בברוקולי, כרוב או נבטים.