קורסים במרכז1

טעימות מעולם הבנייה והארכיטקטורה

ארכיטקטורה או אדריכלות מוגדרת באופן מסורתי כאמנות הבנייה, כתחום העוסק בתכנון ועיצוב חללים, והמצוי בטווח שבין אמנות לבין הנדסת בניין. העיסוק בחלל ומרחב עשוי לכלול את הסביבה הבנויה בכללה ברמת המקרו, ועד לעיצוב פרטים ברמת המיקרו.
הארכיטקטורה הינה נושא רב תחומי הכולל בתוכו מתמטיקה, מדע, אומנויות, מדעי החברה, מדעי הסביבה, פוליטיקה, היסטוריה, פילוסופיה ועוד, כפי שהגדיר אותה ויטרוביוס לפני כאלפיים שנה:
"האדריכלות היא מדע, שתלוי במדעים רבים אחרים, ומקושט בחכמות רבות ומגוונות".
בקורס זה, ייחשפו התלמידים להיבטים שונים של עולם האדריכלות והבנייה. נערוך מסע מקוצר בתולדות האדריכלות בעולם, נקיים סדנת תכנון בת כמה מפגשים שבסופה כל תלמיד יציג את הפרויקט שתכנן בעזרת תכנית חתכים ומודל, נפגוש ונתנסה בעבודה עם חומרי בניה ע"י תכנון וביצוע תבנית ליציקה, הכנת התערובות ויציקת האלמנט, נתנסה בבניית גשרים מחומרים בלתי שגרתיים ועוד.

לחצו כאן

לחזרה לרשימת הקורסים שבמרכז