קורסים במרכז1

"כל העולם במה"- יסודות ושפת אומנות התיאטרון

התיאטרון הוא שדה אומנותי עתיק יומין אך גם עדכני ושימושי. באומנות ייחודית זו של התיאטרון חומר הגלם הוא האדם: גופו, קולו, סיפוריו, מאבקיו ותשוקותיו. ככלי יצירתי לביטוי אנושי אישי וחברתי משמש התאטרון גם כאומנות חברתית, הבוחנת, משקפת ומבקרת סוגיות חברתיות, שאלות מוסריות וקונפליקטים בין-אישיים.

בקורס זה יחוו התלמידים את אומנות התיאטרון ואת חדוות היצירה דרך היבטים שונים בתהליך היצירה, הביצוע והניתוח. יחד נבחן את אומנות התיאטרון בשני מסלולים מקבילים ומתמזגים: מסלול התנסותי, חווייתי ויצירתי של לימוד משחק, תנועה, שימוש בימתי בקול, עיצוב במה ועוד; ומסלול תיאורטי-עיוני בו נעסוק במקורות התיאטרון, בסגנונות תיאטרוניים שונים, בתפיסות שונות לתיאטרון ובניתוח טקסטים והצגות.

התלמידים ירכשו בקורס כלים להבנת אומנות התיאטרון, ניתוח יצירות וביצועים תאטרליים, ניהול שיח מושכל בשפת התיאטרון וכמובן יצירה ועיצוב עבודות תיאטרוניות פרי ידיהם. יחד נגלה מחדש את אומנות התיאטרון והסודות הטמונים בה.

לחצו כאן

לחזרה לרשימת הקורסים שבמרכז